اطلاعات تخصصی, اطلاعات عمومی

جراحی TOT و نکات مربوط به آن

جراحی TOT یک درمان برای بی اختیاری ادرار زنانه بوده و هدف از این روش پشتیبانی از قدرت کنترل مثانه با قرار دادن یک مش مصنوعی (که به عنوان یک زنجیر عمل می کند) در زیر قسمت میانی مثانه است.

 

آناتومی مثانه

 

 

بی اختیاری ادرار چیست؟

بی اختیاری ادرار به معنی از دست دادن قدرت اراده و کنترل ادرار است و چهار نوع دارد: بی اختیاری آنی، بی اختیاری سرریزی، بی اختیاری عملکردی و شایع ترین آنها، بی اختیاری استرسی.  بی اختیاری استرسی ادرار به معنای نشت غیر ارادی ادرار در حین انجام فعالیت (ورزش یا حرکاتی مانند سرفه، عطسه و خنده) است و اغلب در زنان بعد از میانسالی با حاملگی های مکرر و زایمان دیده می شود.

 

چه زمانی روش TOT توصیه می شود؟

درمان اصلی بی اختیاری استرسی ادرار، تعلیق و حمایت مناسب بخش مجرای ادراری در وضعیت طبیعی است. درمان شامل درمان های محافظه کارانه مانند تمرین عضلات کف لگن یا درمان دارویی است. اگر درمان‌های محافظه‌کارانه مؤثر نبودند و بی اختیاری همچنان باقی مانده و اذیت کننده بود، جراحی TOT توصیه می‌شود.

 

در طی روش TOT چه اتفاقی می افتد؟

روش TOT در حالت بی حسی نخاعی انجام می گیرد. بیمار در موقعیت لیتوتومی اصلاح شده قرار می گیرد و برای تخلیه مثانه کاتتر می شود. دو خط به صورت عمودی در هر طرف چین لبی کشیده می شود. خط بعدی در پایین کلیتوریس به صورت افقی و به طول 2 سانتی متر ایجاد می شود. پس از جمع کردن چین لبی، یک برش 1.5 سانتی متری در فاصله 1 سانتی متری نزدیک به مجرای ادرار خارجی در دیواره قدامی واژن ایجاد می شود. سپس درست در پشت مجرای ادرار، دیسکسیون جانبی در دو طرف انجام می شود و دیواره واژن را بالا می برد. نوک سوزن TOT از برش ایجاد شده در دیواره واژن خارج می شود و نخ های نوار TOT از طریق چشم سوزن TOT  تغذیه می شود. سوزن TOT از همان مسیر بیرون کشیده می شود. همین روش در طرف دیگر نیز تکرار می شود.

 

روش اسلینگ TOT

 

بدین صورت بخش قدامی مجرای ادراری به درستی در ادامه‌ی قسمت دوم مجرای ادرار قرار می گیرد. باید توجه شود که حفره واژن با گاز آغشته به بتادین پر شده است که باید در روز اول پس از عمل برداشته شود. پس از اولین ادرار، مثانه با سونوگرافی بررسی می شود. اگر ادراری باقی نمانده بود، بیمار می تواند بیمارستان را ترک کند.

 

مزایای روش TOT چیست؟

مزیت بزرگ روش TOT درمان موثر و قطعی است. میزان موفقیت جراحی TOT حدودا 85 درصد است که به معنای پایان بی اختیاری ادرار است.

 

خطرات جراحی چیست؟

فراوانی عوارض در مقایسه با بقیه جراحی ها ناچیز است. بعد از جراحی ممکن است نیاز ناگهانی به ادرار کردن رخ دهد. این وضعیت موقتی است و می تواند خود به خود خاتمه یابد، اما در برخی موارد نیاز به درمان دارویی دارد. پس از جراحی ممکن است خونریزی، پس زدن نوار، فرسایش مجرای ادرار، واژن یا مثانه توسط نوار رخ دهد.

 

چگونه برای جراحی TOT آماده شویم؟

اورولوژیست شما قبل از عمل جراحی، ابتدا نتایج معاینه بالینی و تست های تشخیصی مختلف شما را ارزیابی می کند. او نحوه عمل جراحی و هرگونه عارضه ممکن و احتمالی را برای شما بازگو می کند. داروهای تجویز شده برای قبل از جراحی باید در زمان مشخص شده مصرف شوند و آزمایشات لازم قبل از جراحی انجام گیرند.

 

بعد از جراحی چه کنیم؟

زخم های حاصل از جراحی ممکن است تا چند روز پس از آن متورم، حساس و دردناک باقی بمانند، در ابتدا آنها را از آب دور نگه دارید. ممکن است کبودهایی در ناحیه ران رخ دهد و مقداری نشت خون از واژن در چند روز اول نیز طبیعی است. در صورت عدم بروز عوارض اولیه، بیمار می تواند در روز دوم جراحی از بیمارستان خارج شود. نیازی به برداشتن بخیه ها نیست زیرا بعد از 4-6 هفته جذب می شوند.

به بیماران توصیه می شود که پس از ترخیص از بیمارستان، فعالیت های معمول روزانه را شروع کنند، بهداشت محلی را رعایت کنند اما به مدت 3 تا 4 هفته از ورزش کردن و بلند کردن وزنه های سنگین خودداری کرده و به مدت 4 تا 6 هفته نیز از فعالیت جنسی خودداری کنند.

 

خطرات جراحی TOT چیست؟

مانند هر عمل جراحی، روش TOT نیز ممکن است خطرات و عوارضی داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است منطقه عمل ملتهب و عفونی شود. همچنین ممکن است ساختارهای مجاور تاندون ها، ماهیچه ها، رگ های خونی، اعصاب و استخوان های مجاور آسیب ببینند. در برخی موارد، ممکن است نیاز به درمان دارویی باشد.

 

هزینه روش TOT چقدر است؟

هزینه های جراحی TOT  از چندین عنصر مانند جراحی و معاینه تشکیل شده است. معاینات لازم قبل از عمل را نیز باید در اختیار اورولوژیست قرار داد که هزینه اضافی دارد.

Urinary incontinence

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *