اطلاعات عمومی, محصولات برتر

6 تکنولوژی برتر پزشکی در سال 2022

 

فناوری mRNA اخیراً در کانون توجه قرار گرفته است زیرا واکسن‌های جدید کووید 19 از این علم استفاده می‌کنند. واکسن‌های mRNA با اثربخشی بالا، ظرفیت توسعه سریع و هزینه‌های تولید پایین، جایگزینی برای رویکرد واکسن سنتی ارائه می‌کنند.
mRNA یا اسید ریبونوکلئیک پیام رسان، یک مولکول RNA تک رشته ای است که حامل اطلاعات ژنتیکی است که از DNA مشتق شده است. واکسن‌های mRNA با ارائه یک کد ژنتیکی به سلول‌ها کار می‌کنند تا به آنها اجازه تولید پروتئین‌های ویروسی را بدهد، پس از ایجاد پروتئین‌ها، بدن می‌تواند پاسخ ایمنی تولید کند. موفقیت واکسن کووید 19 با استفاده از تکنولوژی mRNA به تلاش‌ها برای توسعه سایر واکسن‌های mRNA برای سایر بیماری های شایع، از سرطان گرفته تا ویروس زیکا، کمک زیادی کرده است.
تصور می شود که پتانسیل mRNA ها فراتر از واکسن ها است. mRNA می تواند تقریباً برای هر پروتئینی رمزگذاری کند، بنابراین همین فناوری پایه ممکن است به ما اجازه دهد تا انواع درمان ها را با واداشتن بدن به تولید دارو توسعه دهیم. بنابراین، با استفاده از فناوری mRNA، زمان‌ها و هزینه‌های توسعه را می‌توان با تنظیم بدن انسان برای کار بر روی تولید پروتئین‌ها کاهش داد.

 

 

 

 

واقعیت مجازی مدتی زیادی است که وجود داشته است. با این حال، اکنون به طور فزاینده ای برای درمان و مدیریت طیف گسترده ای از بیماری ها و شرایط روانی، از استرس و اضطراب گرفته تا زوال عقل و اوتیسم، استفاده می شود. اما قابلیت های آن فقط به شرایط سلامت روان محدود نمی شود، این تکنولوژی همچنین برای مدیریت موثر درد با تغییر افکار و درک بیماران در مورد درد استفاده می شود.

VR همچنین فرآیندهای آموزشی را برای متخصصان پزشکی بهبود بخشیده است، زیرا به شما امکان می دهد به بدن انسان وارد شوید. هنوز پتانسیل عظیم و کشف نشده ای برای VR وجود دارد، اما حوزه های تمرکز آن برای پیشرفت های پزشکی شامل مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه، توانبخشی، زندگی کمکی، درمان سرطان و جراحی است.

 

 

 

 

نوروتکنولوژی دارای پتانسیل بی حد و حصری برای بهبود بسیاری از جنبه های زندگی است. این تکنولوژی در حال حاضر عملاً در صنایع پزشکی و سلامتی اعمال می شود، اما جای پیشرفت بسیاری در زمینه های دیگر از جمله آموزش، مدیریت محل کار، امنیت ملی و حتی ورزش دارد. نوروتکنولوژی شامل تمام اجزایی است که برای درک مغز، تجسم فرآیندهای آن و حتی کنترل، ترمیم یا بهبود عملکردهای آن ایجاد شده اند. این اجزا می توانند کامپیوترها، الکترودها یا هر وسیله دیگری باشند که می توانند برای رهگیری پالس های الکتریکی که از بدن عبور می کنند تنظیم شوند.
نوروتکنولوژی یا فناوری عصبی در حال حاضر در تصویربرداری مغز، با ثبت میدان های مغناطیسی تولید شده توسط فعالیت الکتریکی در مغز، تحریک عصبی، تحریک مغز و سیستم عصبی برای تأثیرگذاری بر فعالیت مغز استفاده می شود. و در دستگاه‌های عصبی، یک فناوری نوظهور است که فعالیت مغز را با استفاده از ایمپلنت، کنترل یا تنظیم می‌کند.
دستگاه‌های نوروتکنولوژی هنوز عمدتاً در مرحله تحقیقاتی هستند، اما پتانسیل زیادی برای درمان اختلالات مغزی دارند. نمونه ای از این Neuralink است. Neuralink که توسط ایلان ماسک پایه گذاری شده است، در حال توسعه دستگاهی است که می تواند در مغز انسان جاسازی شود، جایی که می تواند فعالیت مغز را ثبت کند و این داده ها را به صورت بی سیم به رایانه منتقل کند. سپس محققان می توانند این یافته ها را تجزیه و تحلیل کنند و از آنها برای تحریک الکتریکی فعالیت مغز استفاده کنند. در صورت موفقیت آمیز بودن، احتمالاً می توان از آن برای درمان بیماری های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون استفاده کرد.
نوروتکنولوژی، اگرچه از نظر درمانی بسیار هیجان انگیز است، اما بسیار بحث برانگیز است. این تکنولوژی سوالاتی در مورد حقوق داده ها و حریم خصوصی ایجاد می کند. در مجموع، کاربردهای آینده آن به طور کامل ترسیم نشده است، اما با افزایش مداوم و شناسایی اختلالات و شرایط عصبی، پیش‌بینی می‌شود که فناوری عصبی در سال‌های آینده رشد قابل‌توجهی را در بازار مراقبت‌های بهداشتی در سراسر جهان تجربه کند.

 

 

 

 

هوش مصنوعی یکی از هیجان انگیزترین فناوری هایی است که چشم انداز مراقبت های بهداشتی را در سال 2022 تغییر می دهد. هوش مصنوعی در تشخیص زودهنگام بیماری ها و تشخیص سریعتر و دقیق بسیار ارزشمند است. به عنوان مثال، در مراقبت از سرطان سینه، استفاده از هوش مصنوعی باعث می شود که بررسی ماموگرافی 30 برابر سریعتر با دقت 99 درصد انجام شود و نیاز به بیوپسی های غیر ضروری را کاهش دهد. هوش مصنوعی همچنین برای نظارت بر بیماری قلبی در مراحل اولیه استفاده می شود و به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی اجازه می دهد تا مشکلات بالقوه تهدید کننده زندگی را در مراحل اولیه و قابل درمان تر کشف کنند. علاوه بر این، هوش مصنوعی همچنین به پزشکان کمک می کند تا برنامه های درمانی جامع تری ایجاد کنند و به بیماران این امکان را می دهد که شرایط خود را به طور مؤثرتری مدیریت کنند.
تحقیق و کشف دارو یکی از جدیدترین کاربردهای هوش مصنوعی در علوم زیستی است. هوش مصنوعی قادر است فرآیندهای کشف دارو را ساده تر کند.

 

 

 

 

چاپگرهای سه بعدی به سرعت به یکی از داغ ترین فناوری های موجود در بازار تبدیل شده اند. اما در زمینه پزشکی، از این چاپگرها می توان برای ایجاد ایمپلنت و حتی مفاصل برای استفاده در حین جراحی استفاده کرد. همچنینرپروتزهای ساخته شده با پرینت سه بعدی به دلیل سفارشی بودن به طور فزاینده ای کاربردی و دقیق هستند زیرا با قابلیت های دیجیتالی که دارا هستند می توانند اندازه های هر فرد را تا میلی متر تشخیص داده و با محصول نهایی خود سطح بی سابقه ای از راحتی و تحرک را فراهم کنند.
استفاده از پرینت سه بعدی برای برنامه ریزی قبل از جراحی نیز در حال افزایش است. استفاده از یک کپی واقع گرایانه از آناتومی واقعی بیمار به جراحان اجازه می دهد تا روش هایی را انجام دهند که قبلاً قادر به انجام آنها نبودند.

 

 

همانطور که فناوری پزشکی پیشرفت می کند، بیشتر و بیشتر برای بیماران فردی شخصی سازی می شود. پزشکی دقیق تنوع فردی در ژنتیک، محیط و سبک زندگی را برای هر بیمار در نظر می گیرد. به عنوان مثال، هنگام استفاده از داروی دقیق برای درمان یک بیمار مبتلا به سرطان، این دارو را می توان بر اساس ترکیب ژنتیکی منحصر به فرد آنها برای آنها طراحی کرد. این داروی شخصی بسیار موثرتر از سایر انواع درمان های دیگر است زیرا بر اساس ژنتیک خاص خود بیمار به تومورها حمله می کند و باعث می شود آن را به راحتی توسط داروهای سرطان از بین ببرد.
پزشکی دقیق فرصت های بزرگی را در تغییر آینده پزشکی ارائه می دهد. در حالی که این دارو در حال حاضر در انکولوژی پیشرفته ترین است، داروهای دقیق نیز کاربردهای گسترده تر و هیجان انگیزتری دارند، مانند بیماری های نادر و ژنتیکی، همچنین در درمان عفونت ها نیز نویدبخش بوده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *